Kungens Får 2004

Att jobba med kungens får är en annorlunda upplevelse. Fårotta då prästen välsignar inför betessläppet.. Vandringen genom Stockholms trafikerade gator med fåren.. Fårdagen med vallhundsuppvisning är exempel på minnen från 2004. Läs mer om Kungens får 2005
Fåren denna säsong kommer från vackra Östergötland, Skackelstad nära Linköping. Det är en blandras flock precis som säsong 2004. Fåren beräknas anlända till Norra Djurgården 7/5-05 och lastas som vanligt av vid övningsfältet på Norra Djurgården där de kommer att beta de fem första veckorna. HERDARNA – 05 Det är vi som arbetar med och sköter om fåren under sommaren. Vi presenterar oss lite längre ned på denna sida men vill ändå nämna något om arbetet som vi utför. Att vara herde är till att börja med ett väldigt trevligt yrke särskilt i Stockholm där har förmånen att träffa många trevliga människor. I detta land så kan det bara utövas under sommaren så vi måste ha annan sysselsättning under vinterhalvåret då fåren är installade. Johan arbetar på en mjök gård utanför Linköping. Johan arbetar tillsammans med Riitta på Djurgården. Riitta är undersköterska och mentalskötare till yrket. En gemensam nämnare för de är intresset av att hantera djur med hund. Även denna säsong kommer vi ha hjälp av vik. herdar och herdinnor som hjälpte oss förra säsongen. Till vår hjälp kommer vi ha Leg.vet Buba Badjie som med sin stora kunnighet kommer att vaka över våra hundar och får och arbeta mycket med hur vi bla förebygger skador hos dem. HUNDARNA Arbetet med fåren på Djurgården kräver att vi har tillgång till bra vallhundar. Vi är båda två hängivna användare av hund som hjälpmedel i arbete och presenterar nedan de hundar som arbetar på Djurgården. Hundarna är av rasen Border Collie . Detta är den dominerande rasen när det gäller arbetande vallhundar. Rasen avlas enbart på arbetsmeriter.