Om Oss

Bromma Djurklinik

Vi på Brommadjurklinik vill vi ge våra kära sällskapsdjur ett långt och kvalitativt liv genom förebyggande åtgärder.

Vi erbjuder förutom veterinärvård, även kostrådgivning, livsstils-coaching samt drop-in verksamhet.

BrommaDjurklinik har sedan starten 2004 haft en mycket positiv utveckling och vi känner förtroendet från våra kunder.

Hösten 2007 var det dags att ta nästa steg och flytta till större och fräschare lokaler och utöka personalstyrkan och våra öppettider

I och med flytten moderniserade vi verksamheten med bland annat en ny digital röntgen, eget labb samt en integrerad butik med foder och djurprodukter från ledande producenter.

Välkommen att besöka oss eller höra av dig om du vill veta mer. Vi talar svenska, engelska, ryska mm.

 

Vi erbjuder kvalificerad medicinsk och kirurgisk hjälp och erbjuder ett stort utbud av tjänster.

Boka tid

Fråga Buba

F: Varför kliar min hund/katt sig?

Den frågan får vi veterinärer höra ofta och ibland krävs det detektivarbete för att hitta orsaken.
Jag räknar med att ca 20% procent av alla besök till Brommadjurklinik har någonting med huden att göra.
Det finns hundratals andra anledningar till varför din hund eller katt kliar sig. Här tar jag upp de vanligaste men det är ändå en liten del av alla orsaker. För att komma till botten med besväret måste man ha en bra veterinärkontakt och kanske måste man komma på återbesök flera gånger. Ofta hittar man t.ex. ohyra vid första besöket och då är saken klar. Men ibland krävs det en ordentlig utredning och den tar lite tid. För det mesta lyckas man. Det finns många olika diagnostiska prover man kan ta och ofta ser man sekundära problem t.ex. bakteriella infektioner eller svamp som först måste tas omhand innan man kan hitta det grundläggande problemet.

F: Kan katten eller hunden bli allergisk mot sin mat?

Foderallergi är en populär diagnos just nu och i varje butik kan man köpa foder som är “icke allergiskt”. Foderallergi är mer ovanligt än man kanske tror. Klådan liknar den vid t.ex. pollenallergi men kan vara mer uttalad. För att hitta en foderallergi brukar vi först utesluta allt annat som kan ge klåda och sedan startas en mycket sträng diet med speciella foder. Att bara byta foder i någon vecka är helt overksamt. En eliminationsdiet som det heter måste vara strikt styrd och ingredienserna måste väljas med omsorg. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt foder vid behov.

F: Kan husse eller matte smittas av hundens/kattens ohyra?

Ofta får jag frågan om katten/hudens loppor, löss mm smittar till husse eller matte. Det gör dom inte. Visst kan loppor bita en människa men vårt blod fungerar ej för loppans fortplantning. Men det kliar ändå. Kliar det på dina ben så är det ofta loppor. Mjällkvalster biter ibland på magen och underarmarna. Rävskabb kan i undantagsfall smitta men vi har aldrig sett en sådan överföring så det är ovanligt. Rävskabb kan ej fortplanta sig på människa.